A bútorlapok fajtái igen eltérőek lehetnek, a különböző típusok minőség tekintetében is igen nagy különbözőséget mutatnak.

A következő pár sorban említésre kerülnek a legnépszerűbb bútorlap fajták, amik jelenleg kaphatók.

Laminált bútorlap


A bútorlap fajtái közül leggyakrabban a laminált bútorlap kerül felhasználásra, mely kiemelkedő népszerűségét főként az ára miatt érte el, hiszen ez az egyik legolcsóbb megoldás bútorlap tekintetében.

A laminált bútorlap egy faforgács vagy farost préselt lemez, melyet műanyaggal vonnak be. Napjainkban már kaphatók olyan laminált bútorlapok, melyek alumínium bevonatot kapnak, ami nyilvánvalóan megemeli a bútorlap tartósságát.

A laminált bútorlap előnyei közé tartozik, hogy szinte bármilyen színben kapható, valamint a legtöbbje festhető is. A bútorlapok fajtái közül ez a legkönnyebben takarítható, illetve semmilyen utókezelést nem igényel az ebből készült bútor.

Fóliázott bútorlap


Az elkészült bútorlapra rádolgoznak egy fóliát, ami igen változatos lehet, akár színes, akár fautánzat mintával ellátott. Mivel a fóliázott bútorlap éllezárása is ugyanabból a fóliából készül, mint ami a teljes bútorlapot beborítja, így a bútorlapok fajtái közül ez már egy magasabb színvonalat, nagyobb tartósságot képvisel.

Rétegelt fa bútorlap


A rétegelt bútorlap néhány milliméter vastagságú farétegekből kerül összeállításra, ezeket a farétegeket egymáshoz ragasztják. Megfelelő szakértelem révén így válik a rétegelt fa bútorlap tartóssá, hiszen a farétegek egymást akadályozzák a vetemedésben. Ez az erős és tartós bútorlapok fajtái közé tartozik.

Tömörfa bútorlap és laminált parketta


Tömörfa bútorlap általában olyan bútordaraboknál kerül alkalmazásra, ahol a bútor fizikai igénybevételnek van kitéve, például székláb, asztalláb, ágykeret esetében. A tömörfa bútorlap feldolgozásához igen nagy szakértelem szükséges, de a leghosszabb élettartamot biztosítja a felhasználó számára, ha szakszerűen van elkészítve.